Skip to main content

Verzekering

Reisverzekeringen

Gaat u binnenkort op reis en heeft u nog geen reisverzekering, sluit hem dan vandaag nog af!

Waarom een reisverzekering? 
Er zijn meerdere redenen om een reisverzekering af te sluiten. De voornaamste is toch wel uw eigen gezondheid. Een reisverzekering biedt namelijk dekking voor gemaakte ziektekosten tijdens uw reis welke uw eigen ziektekosten verzekering niet dekt of waarvoor u een eigen risico heeft.
Daarnaast biedt de alarmcentrale van de verzekeraar een geruststellende gedachte bij calamiteiten waarbij het gewenst is direct actie te ondernemen. Denk daarbij aan natuurrampen of andere plotselinge grote onverwachte gebeurtenissen. De alarmcentrale regelt snel vervangend verblijf en  vervoer. De vakantie kan dan alsnog worden voortgezet. Mocht het niet mogelijk zijn uw vakantie voort te zetten dan zullen verzekeraars repatriëring naar Nederland verzorgen.
Ook is het van belang dat de bagage verzekerd wordt, want wat moet u aan als u ergens staat en uw koffers niet aan gekomen zijn. Een goede reisverzekering geeft u dan de mogelijkheid nieuwe bagage aan te schaffen.

Reden genoeg om de reisverzekering niet te vergeten dus!

Voor het afsluiten van een reisverzekering, kunt u contact met ons opnemen.

Wanneer wel en wanneer niet een doorlopende reisverzekering?  
Wanneer u meerdere malen per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering al snel iets voor u. Mocht u twijfelen over of het ook voor u voordelig is een doorlopende reisverzekering te nemen, neem dan contact met ons op met daarin het aantal reisdagen, uw gezinssituatie en het land van bestemming naar en we rekenen het voor u uit!

 

Annuleringsverzekeringen

 

Waarom een annuleringsverzekering? 
Deze verzekering dekt de kosten, die verschuldigd zijn/blijven als de reis- of huurovereenkomst wordt geannuleerd ten gevolge van een onvoorziene bijzondere omstandigheid, opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ook gedekt is een afbrekingsvergoeding als de reis- of huurovereenkomst voortijdig wordt afgebroken door een gedekte omstandigheid. Alle personen die mee op vakantie gaan zijn verzekerd, de reis kan dus voor allen onderbroken worden mocht deze persoon iets overkomen.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Overlijden, ernstige ziekte of ongevalletsel van een van de reisgenoten;
  • Overlijden of in levensgevaar verkeren van 1ste of 2de graad familieleden of huisgenoten;
  • Zwangerschap van verzekerde of partner;
  • Het plotseling ter beschikking krijgen van een huurwoning, binnen 30 dagen voor aanvang van de reis;
  • Overlijden van een huisdier (hond/kat/paard) binnen 14 dagen voor aanvang van de reis;
  • Werkeloosheid van verzekerde na een vast dienstverband als gevolg van onvrijwillig ontslag;
  • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde, waarvoor een echtscheidingsprocedure in gang is gezet. Gelijk hieraan is het definitief ontwrichten van van een notarieel vastgelegd samenlevingscontract;