Skip to main content

Verzekering

Zorgverzekering Particulier en MKG/ZZP

Toen eind 2005 de ziekenfondsverzekering ophield te bestaan zou de nieuwe zorgverzekeringswet (met daarbij de verplichte basisverzekering) door private zorgverzekeraars uitgevoerd, leiden tot besparingen en het voorkomen van zorgtoerisme (binnen Europa).

De kosten van de zorg blijven echter een grote zorg, waarbij zelfs een oplopende eigen risico de laatste jaren niet afdoende blijkt te zijn.

De opkomst van het internet heeft zowel invloed op de besluitvorming van consumenten en ook invloed op de financiële lasten voor de zorgverzekeraar. Verzekerden kunnen online zorgverzekeringen op basis van zorgpremie, kwaliteit en recensies vergelijken. Tevens kunnen de financiële lasten worden gedrukt voor de zorgverzekeraar door het elektronisch declareren van facturen en het communiceren via elektronische nieuwsbrieven.

Ook Vlascom wil daarbij, met name als service-product, de relaties graag behulpzaam zijn. In samenwerking met SAA-Zorg, het volmacht kantoor waarmee Vlascom zaken doet, is een zorgvergelijker ontwikkeld, waarmee je niet op basis van prijs, maar op basis van gewenste dekkingen, een keuze kan maken voor een aanbieder.

Vergelijken via de Consumentenbond?

Bekijk de mogelijkheden